5.000 euro subsidie voor vervanging bus Voedselbank


24-11-2015

De gemeente Hoorn geeft de Voedselbank West-Friesland een subsidie van 5.000 euro om de afgebrande bus te vervangen. Op dinsdag 17 november is de koelbus in brand gevlogen.

Juist met de drukke decembermaand heeft de Voedselbank de bus hard nodig. Samen met de uitkering van de verzekering en een andere gift kan de stichting een vervangende bus kopen.

Stichting Voedselbank West-Friesland helpt inwoners van Westfriesland die in financiele nood zitten door ze wekelijks een voedselpakket te geven. Ook zorgt de stichting ervoor dat voedsel dat nog goed is niet wordt weggegooid door winkels maar terecht komt bij de mensen die het nodig hebben.
Het is een Westfriese organisatie die volledig uit vrijwilligers bestaat.

Op dit moment rijden de vrijwilligers tijdelijk in een geleende bus van de Voedselbank Zaandam. Wethouder Judith de Jong: `De decembermaand is ontzettend druk voor de Voedselbank. De stichting wil ervoor zorgen dat niemand honger hoeft te hebben met Sinterklaas en Kerst. Daardoor is het extra
vervelend dat ze in deze periode hun bus moeten missen. Met deze bijdrage erbij kunnen ze nog op tijd een vervangende bus kopen.'

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Stichting Voedselbank West-Friesland of wilt u de stichting helpen? Kijk op www.voedselbankwf.nl voor meer informatie.