Onderzoek opvang vluchtelingen in Kollumerland c.a.


Er is nog steeds grote behoefte aan opvangplaatsen voor vluchtelingen. Alle gemeenten in Fryslan zijn daarom momenteel op zoek naar locaties waar vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

Onderzoek naar geschikte opvanglocaties

Ook Kollumerland c.a. kijkt of er binnen haar gemeente geschikte locaties voor opvang zijn. Kollumeroord is als mogelijke opvanglocatie in beeld. Momenteel wordt onderzocht of dit een geschikte locatie is en of een vorm van opvang hier haalbaar is. Op deze locatie is er ruimte voor 125 mensen.
Opvang zou hier tot uiterlijk 1 april 2016 mogelijk zijn.

Om wat voor opvang gaat het?

Er zijn verschillende soorten opvang nodig. Opvang kan voor korte tijd, langere tijd en voor kleine of grote groepen zijn. Om welke vorm van opvang het voor de gemeente Kollumerland c.a. zou kunnen gaan, is nog niet duidelijk.

Informatieavond voor inwoners Kollumerland c.a. en direct omwonenden Kollumeroord

Op het moment dat dit bericht geschreven werd, was nog niet duidelijk of het COA gebruik gaat maken van locatie Kollumeroord. De gemeente organiseert op voorhand toch een informatieavond. Wij peilen op die avond het draagvlak onder de inwoners voor een mogelijke opvang op de locatie
Kollumeroord of elders in de gemeente.

Deze avond is gepland op

dinsdag 1 december 2015, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur, in de Colle in Kollum.

Dit is een bijeenkomst waarbij alleen de inwoners van Kollumerland c.a. vanaf 18 jaar zijn uitgenodigd en een aantal inwoners van Dongeradeel die in de directe omgeving van Kollumeroord woont. Bij binnenkomst moet u zich legitimeren en aantonen dat u inwoner van de gemeente Kollumerland c.a.
bent. De genodigden uit Dongeradeel moeten de brief overhandigen. Daarnaast worden bepaalde instanties, verenigingen etc. door de gemeente digitaal uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn.

Wij hopen dat op 1 december duidelijk is of het COA gebruik gaat maken van de genoemde locatie. Op de informatieavond proberen wij uw vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. Houd voor eventuele nieuwe informatie de website van de gemeente in de gaten, www.kollumerland.nl.

Gemeenteraad

De fractievoorzitters van de gemeenteraad zijn op dinsdag 24 november geinformeerd over het feit dat locatie Kollumeroord in beeld is bij het COA. De gemeenteraad had eerder al aangedrongen op de organisatie van een informatieavond over vluchtelingenopvang in onze gemeente.