Update informatie naar aanleiding van brand aan de Tjaerdawei Rinsum..


Update informatie naar aanleiding van brand aan de Tjaerdawei Rinsumageast

RSS feed

Afgelopen maandag is er brand geweest aan de Tjaerdawei 50 te Rinsumageast. Hierbij is asbest vrijgekomen.

Update 24 november - 15:50

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de planning betreffende de asbest inventarisatie en sanering. Het bedrijf Van Gunst is door de verzekeringsmaatschappij verzocht om vandaag (24 november) een nadere asbestinventarisatie te verrichten. Dit om te bepalen waar het asbest ligt en in welke
hoeveelheid.

Op basis van de uitkomsten zal het bedrijf morgen (25 november) het asbest gaan opruimen.

Dat betekent dat de velden van VCR vanavond nog niet mogen worden gebruikt. De Beijer is wel toegankelijk mits de uitgang richting het voetbalveld gesloten blijft. De school blijft evenals gisteren toegankelijk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht 23 november

Inmiddels heeft het bedrijf Search b.v. een eerste asbestinventarisatie verricht. Hieruit blijkt dat er in ieder geval in de directe nabijheid van de bewuste schuur asbestverdacht materiaal is neergekomen. Morgen, 24 november 2015, zal door Search b.v. een nader onderzoek plaatsvinden.

Op dit moment is duidelijk dat de velden van VCR niet kunnen/mogen worden gebruikt. Ook de MFC de Beijer is niet toegankelijk. Met (asbest-)lint zal het terrein worden afgezet waar men niet mag komen.

Naar basischool De Tarissing wordt middels afzetlint een route gemarkeerd waarlangs men veilig de school kan bereiken. Daardoor kunnen de kinderen morgen (24 november) weer gewoon naar school.

* Vragen en antwoorden over asbest.pdfpdf(202,96 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader