Expositie Karwan Abdulla in gemeentehuis Pekela


Van 30 november 2015 tot 11 januari 2016 exposeert Karwan Abdulla in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Karwan Abdulla

Karwan is op 15 februari 1968 geboren in de stad Sulaimanya in Koerdistan (noord Irak). Naast zijn studie aan de HTS is hij begonnen met schilderen en beeldhouwen. Ook was hij politiek actief voor vrijheid en mensenrechten. Daardoor zat hij van 1985 tot 1988 in de gevangenis. In 1993 is hij
naar Nederland gevlucht. In 2003 is de creativiteit weer bij hem boven gekomen en is hij begonnen zijn emotie met kleuren te uiten. Hoewel Karwan geen kunstopleiding heeft gevolgd is hij van jongs af aan al geinteresseerd in kunst en het zelf maken hiervan.

Karwan is een veelzijdig kunstenaar. Hij wisselt af tussen verschillende schildertechnieken en -stijlen, vrij werk, schilderen en beeldhouwen. Alles wat indruk maakt kan een aanleiding zijn voor een nieuw werk. Het idee is het uitgangspunt en voor de uitvoering daarvan is elke stijl
geoorloofd. Zo werkt hij bij voorkeur met allerlei soorten verf en met klei voor abstracte beelden. Karwan wil de wereld een beetje mooier maken, met zichzelf als persoon en ook met zijn kunst.

Voor meer informatie kijk op www.karwanart.com

Nieuwsgierig geworden?

De expositie is te zien in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren.