Bijeenkomst Banenafspraak


24 november 2015
Jongere aan het werk

Medewerkers van bedrijven kunnen op 16 december informatie krijgen over de Banenafspraak. In dit initiatief hebben werkgevers, overheid en vakbonden afspraken gemaakt over banen voor mensen met een beperking.

De bijeenkomst over de Banenafspraak heeft als titel 'collega's maken het verschil'. Het is aan de Zanddonkweg 14 in Waalwijk. Tijdens de dag in Waalwijk krijgen deelnemers informatie over de Banenafspraak. Op de dag worden diverse workshops gehouden. Denk hierbij aan: kans voor de
ondernemingsraad, compagnon op de werkvloer en het aanpassen van functies (jobcarving). Mensen met een beperking willen en kunnen ook meedoen en hun salaris verdienen in een echte baan. Zij hebben hierbij vaak wat hulp nodig. Collega's spelen daarbij een belangrijke rol. Er zijn successen
geboekt met de Banenafspraak. Om het initiatief te laten slagen, is het belangrijk dat collega's op de werkvloer hun steentje bijdragen. Dan is de kans veel groter dat iemand met een beperking kan meedoen en nooit meer thuis op de bank komt te zitten.

Meedoen aan de de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan op collegasmakenhetverschil.nl. Hier staat ook het volledige programma. Het aantal kaarten is beperkt.