Schijndel en Veghel pakken zwerfafval gezamenlijk aan


Gister gaven wethouders Annemieke van de Ven van de gemeente Veghel en Bart Claassen van de gemeente Schijndel het startschot voor een gezamenlijke campagne tegen zwerfafval. Zij deden dit door, samen met een aantal inwoners van hun gemeente, die zich nu al actief bezig houden met het opruimen
of voorkomen van zwerfafval. De wethouders dankten de vrijwilligers hartelijk voor hun geweldige inzet en het goede voorbeeld dat zij geven. Zij zijn ambassadeurs voor een schone leefomgeving!

Campagne

Met deze campagne willen de gemeentes samen met inwoners de komende jaren de strijd tegen zwerfafval aangaan en er met de inwoners voor zorgen dat Schijndel en Veghel nog schoner worden. De gemeente kan het zwerfafvalprobleem namelijk niet alleen oplossen.

Het is alleen echt op te lossen door samen in actie te komen, zowel jong als oud. Door de campagne hopen we dat nog meer mensen de verantwoordelijkheid nemen om de leefomgeving schoon te houden. Wanneer het schoon is, dan doen anderen ook meer hun best om het schoon te houden.

De komende jaren worden er verschillende projecten opgestart; we gaan bijvoorbeeld met de scholen aan de slag en we bekijken hoe we de meest vervuilde plekken schoner kunnen krijgen. Meer informatie volgt op het moment dat de projecten gaan starten. De extra aandacht voor het aanpakken van
zwerfafval is mogelijk door de landelijke `zwerfafvalsubsidie' die door de Stichting Nedvang wordt verstrekt/een rijkssubsidie.