Gemeente Oisterwijk: Burgemeester Janssen trekt noodverordening in


24 november 2015

Burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk heeft in overleg met politie en Openbaar Ministerie besloten de noodverordening in te trekken die sinds 7 oktober 2015 van kracht was. De noodverordening was ingesteld naar aanleiding van enkele incidenten tussen lokale jongeren en jongeren
van het asielzoekerscentrum in Oisterwijk en gaf de politie meer mogelijkheden om de betrokken jongeren in beeld te krijgen. De huidige situatie geeft geen aanleiding om de noodverordening nog langer van kracht te laten zijn.

Gesprekken

Eind oktober heeft de burgemeester samen met politie en Openbaar Ministerie gesprekken gevoerd met betrokken jongeren en hun ouders. Er zijn afspraken gemaakt en er is een jeugdagent gekoppeld aan de jongeren om hen hierin te begeleiden.
De burgemeester ziet geen noodzaak meer voor de noodverordening. Hans Janssen: "De noodverordening was ingesteld om snel in beeld te krijgen wat er speelde. Dat is gelukt. We hebben stevige gesprekken gevoerd en zijn van mening dat de angel uit de situatie is getrokken. Door snel in te grijpen
is escalatie voorkomen. Er hebben geen incidenten meer plaatsgevonden tussen de jongeren. Ik heb er vertrouwen in dat dat zo blijft".

Besluit intrekking noodverordening (PDF, 60 kb)