Werkstukken basisschoolleerlingen regio te zien in reizende tentoonstelling

Persbericht

16-11-2015

Werkstukken basisschoolleerlingen regio te zien in reizende tentoonstelling

ALBLASSERWAARD-VIJFHEERENLANDEN – Op dinsdag 24 november om 16:00 uur opent wethouder Elisabeth van Leeuwen, samen met een aantal basisschoolleerlingen, de tentoonstelling ‘Mijn wereld’. Tijdens de tentoonstelling zijn werkstukken te zien van kinderen van basisscholen uit de hele regio. Zij hebben zich verdiept in hun eigen omgeving en naar aanleiding daarvan een beeldende opdracht uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn vanaf 24 november te zien in een reizende tentoonstelling. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is 3 weken te zien in het gemeentehuis van Giessenlanden te Hoornaar. Daarna reist de tentoonstelling verder door alle andere gemeenten in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Cultuureducatie met Kwaliteit

De werkstukken die te zien zijn, zijn gemaakt naar aanleiding van het lespakket ‘Mijn Wereld’. Dit is lespakket maakt deel uit van het project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Dit project is opgezet en uitgewerkt door gemeenten en schoolbesturen in de regio, Kunstgebouw en het Nationaal Glasmuseum.

Lespakket ‘Mijn wereld’

Het lespakket ‘Mijn Wereld’ bestaat uit gevarieerde lessen beeldende vorming, samengesteld voor leerlingen van groep 1 tot en met 8. In ‘Mijn wereld’ staat letterlijk de omgevingswereld van de leerlingen centraal. Zo tekenden zij huizen uit hun dorp met behulp van een batiktechniek, schilderden het molenlandschap en maakten gebouwen uit de omgeving na met behulp van kosteloze materialen.

Reizende tentoonstelling

De tentoonstelling is nog tot en met 15 december te zien in het gemeentehuis van Giessenlanden te Hoornaar. Daarna reist ‘Mijn wereld’ door naar Zederik, Gorinchem, Molenwaard, Leerdam en Hardinxveld-Giessendam.