Aegon benoemt Allegra van Hoevell-Patrizi als Chief Risk Officer

dinsdag 24 november 2015 07:01 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, November 24, 2015 /PRNewswire/ --

Met ingang van 1 januari 2016 benoemt Aegon Allegra van Hoevell-Patrizi (41, Italiaans) tot Chief Risk Officer en lid van de Management Board van Aegon. Zij wordt wereldwijd verantwoordelijk voor risicobeheer, actuariaat en Aegon's interne herverzekeringsactiviteiten. Allegra van Hoevell-Patrizi was Group Risk Director bij Prudential in het Verenigd Koninkrijk en heeft daarvoor diverse risk management posities bekleed.

Tom Grondin (46, Canadees) wordt Chief Financial Officer van Aegon Azie en treedt daarmee terug uit de Management Board van Aegon. Als CFO wordt hij in Azie verantwoordelijk voor financien en het managen van alle activiteiten die de balans beinvloeden. Tom Grondin was sinds 2003 Chief Risk Officer bij Aegon en sinds 2013 lid van de Management Board. "Ik wil Tom bedanken voor zijn grote bijdrage aan het opbouwen van het risicobeheer binnen Aegon. We zijn blij met zijn overstap, zodat hij ons in Azie kan helpen met de verdere groei van onze succesvolle business daar," zegt CEO Alex Wynaendts. "Ik ben verheugd dat Allegra bij ons als Chief Risk Officer aan boord komt. Ze brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie verder in te vullen. Ze zal een centrale rol spelen in het versterken en optimaliseren van ons bedrijf."

De benoeming van mevrouw van Hoevell-Patrizi is afhankelijk van goedkeuring door DNB.

Voor het officiele Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website aegon.com [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/News/Press-Releases/Archive/Aegon-appoints-Allegra-van-Hovell-Patrizi-as-Chief-Risk-Officer- ] .