Sander van de Pavert (Lucky TV) maakt Luistergeschenk 2016

Sander van de Pavert (Lucky TV) maakt Luistergeschenk 2016

23-11-2015

Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2016 wordt gemaakt door Sander van de Pavert van Lucky TV. Hij is van plan een `hertelling van een bestaand verhaal te maken en zal dit in de typische Luckyiaanse stijl produceren en regisseren tot een absurdistisch en extravagant hoorspel.' Van de Pavert (1976, Den Haag) maakte zijn eerste korte video's in 2003 voor Vara Laat. In 2010 ontving hij een eervolle vermelding van de Nipkowjury. Sinds 2005 levert LuckyTV een dagelijkse bijdrage aan het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Het Luistergeschenk wordt door de boekwinkels en de openbare bibliotheken als download of streaming aan haar bezoekers cadeau gedaan. De Week van het Luisterboek vindt volgend jaar plaats van maandag 23 t/m zondag 29 mei.

Van de Pavert studeerde in 2000 af als grafisch vormgever aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sinds 2002 leverde Lucky ruim 1500 bijdragen aan verschillende televisieprogramma's, waaronder De Wereld Draait Door, Vara Laat, De Mike & Thomasshow, Jensen, Wat Heet, 6Pack, De Staat van Verwarring en Joezjny. Van de Pavert ontving de Nipkow aanmoedigingsprijs `omdat zijn absurde items actuele situaties verdraaien, ontregelen en uitvergroten.'De voorzitter van de jury en tv-recensent Hans Beerekamp lichtte de vermeldingals volgt toe: `Je zou zijn absurde herinterpretaties van druppels uit de wijd openstaande beeldenkraan kunnen beschouwen als de enige dagelijkse televisierecensie op televisie.'

Maandagavond 23 mei wordt in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) de Week van het Luisterboek gestart met de bekendmaking en uitreiking van de Storytel Luisterboek Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek. Vorig jaar won Een weeffout in onze sterren van John Green. Zie ook www.weekvanhetluisterboek.nl.