Etfi onderzoekt duurzame gastvrijheid

Etfi onderzoekt duurzame gastvrijheid

Vandaag is de eerste dag van het tweedaagse congres Guests on earth, georganiseerd door het netwerk Etfi in hogeschool Stenden. Duurzame diensten in gastvrijheid gaan steeds meer het gedrag van gasten en bezoekers benvloeden.

Etfi is het European Tourism Futures Institute waar Stenden deel van uitmaakt. CELTH droeg veel bij aan de programmering van het tweedaagse congres. De duurzame toekomst in de gastvrijheidsbranche trekt veel nationale en internationale bezoekers naar Leeuwarden. "Het congres is in al die jaren niet zo groot geweest als nu,* meldt Dr. Craig Thompson van Stenden. De deelnemers komen af op de ervaringen en onderzoeken om de volgende stap te maken in duurzame gastvrijheid.

Bijna 90 deelnemers krijgen een mix aangeboden van praktisch onderzoek dat kijkt naar hoe duurzame programma*s bij gasten overkomen, onder meer presentatie van Helen Chun van Cornell School of Hotel Administration, tot en met een blik in de toekomst door futuroloog Dr. Ian Yeoman.

Morgen, de tweede dag, staan veel presentaties van praktisch gerichte onderzoeken. Deze worden gegeven door prominente sprekers uit het bedrijfsleven en door studenten.