Symposium Palliatieve Zorg 2015: ALLE fasen van de palliatieve zorg in beeld

Ruim 320 werkers uit de palliatieve zorg in Limburg komen vanmiddag bij elkaar in de Oolderhof in Herten-Roermond voor het tweejaarlijkse symposium rondom de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2015.

Tijdens een tiental lezingen en workshops worden ALLE fasen van de palliatieve zorg in beeld gebracht. Het symposium wordt om 14.00 uur geopend door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. Bij de afsluiting om 20.15 uur wordt de Limburgse Prijs voor de Palliatieve Zorg 2015 uitgereikt.

De palliatieve zorg is in Nederland van onderop georganiseerd in netwerken, waarin alle bij de palliatieve zorg betrokken hulpverleners van verschillende disciplines met elkaar in contact staan. In Limburg zijn er zes regionale netwerken die nauw samenwerken met een logo voor de hele provincie Limburg en een centrale website: http://www.palliatievezorglimburg.nl/. In de komende tijd worden de 66 Nederlandse netwerken ondergebracht binnen een achttal consortia. In Zuid-Nederland worden de netwerken ondergebracht binnen een consortium voor Limburg en Zuid-Oost Brabant. In een van de lezingen wordt hierop ingegaan door drs. Anne Degenaar, senior-adviseur bij het IKNL.

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die een ongeneeslijke ziekte hebben. De zorg wordt verleend in samenwerking tussen professionals, vrijwilligers en de patient met zijn familie, vanuit het respect voor de wens tot eigen regie voor de mensen in hun laatste levensfase.