Zeeman meest transparante mode-retailer

dinsdag 24 november 2015 13:18 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Zeeman textielSupers

Zeeman textielSupers heeft een score van 138 punten behaald in de Transparantiebenchmark 2015. Hiermee is Zeeman gestegen naar de 79ste plaats in de uitslag. In 2014 was dat de 87ste plaats. De hoogste behaalde score is 196, door Akzo Nobel.

In de sector retail staat Zeeman op de derde plaats, na Ahold en Jumbo, en Zeeman is net als in 2014 de hoogst geplaatste mode-retailer. De Transparantiebenchmark geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de 485 grootste bedrijven van Nederland.

'We zijn blij met de stijgende lijn die zich nu al jaren voortzet,' aldus Arnoud van Vliet, manager MVO & kwaliteit bij Zeeman. 'Zeeman werkt al sinds de oprichting met respect voor mens en milieu samen met medewerkers en fabrikanten. We vinden het belangrijk dit op een transparante manier te laten zien. We merken dat onze klanten willen weten hoe het mogelijk is dat onze producten zo laag geprijsd zijn, en toch goed zijn gemaakt. Onze bedrijfsvoering maakt dit mogelijk. Vandaar dat we op onze website niet alleen het mvo-verslag, maar ook productiefilmpjes en verhalen hebben geplaatst, waar we in onze overige communicatie steeds vaker naar verwijzen.' Te zien op de homepage van zeeman.com en op www.zeeman.com/mvo.

Zeeman textielSupers