Informatiebijeenkomst Natura 2000-ontwerpbeheerplannen Waddengebied

Gepubliceerd op: 24 november 2015 | Gewijzigd op: 24 november 2015

Tussen 30 november en 15 december 2015 worden er informatiebijeenkomsten over de Natura 2000-ontwerpbeheerplannen Waddengebied gehouden. De bijeenkomsten vinden zowel op de vaste wal als op de 5 bewoonde Waddeneilanden plaats.

Tijdens de bijeenkomsten informeren onze specialisten u over de geplande herstel- en beschermingsmaatregelen, de consequenties voor vergunningverlening en het toekomstige gebruik van het natuurgebied. Op de informatiebijeenkomsten is het niet mogelijk om een zienswijze in te dienen.

Natura 2000

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 160 van deze gebieden. 7 daarvan liggen in het Waddengebied: Waddenzee, Noordzeekustzone, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor elk van deze Natura2000-gebieden is een ontwerpbeheerplan opgesteld. Deze plannen beschrijven welke maatregelen er de komende 6 jaar getroffen worden om de natuur in deze gebieden te beschermen.

Meer informatie

Meer informatie over de bijeenkomsten, data en locaties vindt u op natura2000.nl. De exacte termijn voor de officiele inspraakperiode is momenteel nog niet bekend. De verwachting is dat deze uiterlijk in januari 2016 start.