De campussen van de KU Leuven in Brussel gaan woensdag weer open

24 NOV 15. De KU Leuven bezorgde zonet onderstaand bericht aan haar studenten en personeel.

Geachte collega Beste student

Na overleg met de veiligheidsdiensten en het kabinet van minister van Onderwijs Hilde Crevits besliste de KU Leuven om haar campussen in Brussel vanaf morgen weer te openen. De lessen en activiteiten op de Campus Brussel en de Campus Sint-Lucas Brussel worden woensdagochtend hervat.

Bovenop de maatregelen van de regering om de veiligheid in de stad en op openbaar vervoer te verzekeren, neemt de KU Leuven zelf extra veiligheidsmaatregelen op deze campussen. Zo zal de toegang tot de gebouwen beperkt zijn en komt er extra bewaking aan de ingangen. Studenten en personeel van de Brusselse campussen worden hierover verder geinformeerd via e-mail.

De gebeurtenissen van de voorbije dagen riepen veel vragen op bij studenten en personeel. Op de FAQ-pagina vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen. Als u nog andere vragen heeft over de veiligheid aan de KU Leuven, kunt u terecht op het e-mailadres centraledispatch@tech.kuleuven.be. Wij zullen u zo snel mogelijk een antwoord bezorgen.

Voor algemene vragen over de veiligheid of de terreurdreiging in Belgie, verwijzen we u graag door naar het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken: informatienummer 1771, Twitter, en Facebook.

Bij noodsituaties blijven onze veiligheidsdiensten bereikbaar op het noodnummer 016 32 22 22.

Vriendelijke groet

Rik Torfs Rector KU Leuven