Het EU-voorzitterschap 2016: Wat staat er op het spel?

Het EU-voorzitterschap 2016: Wat staat er op het spel?

24nov2015 16.30 - 19.00

Evenement

Van januari tot juli 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. In deze periode organiseert De Nieuwe Poort in samenwerking met ACCESS EUROPE een reeks bijzonder actuele bijeenkomsten waarin onderwerpen omtrent dit voorzitterschap centraal staan.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 november vanaf 16.30 uur met als titel: Het Nederlands EU-voorzitterschap 2016: Wat staat er op het spel?

Deze bijeenkomst wordt ingeleid door Tom de Bruijn (voorzitter van de ACCESS EUROPE Adviesraad, oud ambassadeur bij de EU en wethouder in Den Haag), Ben Crum (hoogleraar Politicologie VU, Co-Director ACCESS EUROPE) en Tony Agotha (Ministerie van Buitenlandse Zaken). De bijeenkomst wordt afgesloten met een feestelijke borrel.

ACCESS EUROPE

Het Amsterdam Centre for Contemporary European Studies (ACCESS EUROPE) is een samenwerkingsverband van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het richt zich op het vergroten van inzichten in de huidige crisis in Europa en de veranderende relatie tussen de Europese Unie, Nederland en de rest van de wereld. ACCESS EUROPE vormt een interdisciplinair podium voor onderzoek, onderwijs, en publieksactiviteiten en debat. De kern van het centrum bestaat uit ruim tachtig onderzoekers uit de sociale en gedragswetenschappen, rechtsgeleerdheid, geesteswetenschappen en economische wetenschappen van de UvA en de VU.

Locatie

De Nieuwe Poort

Claude Debussylaan 2

082 MD Amsterdam

Bijeenkomsten in 2016

In 2016 vinden in deze reeks de volgende bijeenkomsten plaats:

* Donderdag 4 februari: Wat is jouw Agenda voor Europa?

* Woensdag 20 April: De Eurocrisis: Is het lek boven?

* Maandag 30 Mei: Ask not what Europe can do for you, but what can YOU do for Europe!

Meld je aan

* Website ACCESS EUROPE

Gepubliceerd door AISSR