Robots, zegen of vloek voor de maatschappij?

19 NOV. 2015. De Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven haalt Patrick Danau, algemeen directeur techniek en logistiek van Audi, naar Leuven voor een debat over de toekomst van robots in onze samenleving.

In domeinen zoals productie, verkeer, logistiek, gezondheidszorg nemen robots taken op die de mens aanvullen of vervangen. Een verstandige samenwerking tussen mens en robot kan onze levenskwaliteit verhogen en biedt opportuniteiten voor de industrie. Op 25 november belicht de Faculteit Ingenieurswetenschappen dit thema vanuit academische, industriele en socio-economische hoek met drie sprekers:

* Academisch: Ruediger Dillmann, Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Institute for Anthropomatics and Robotics (IAR), Humanoids and Intelligence Systems Lab

* Industrieel: Patrick Danau, algemeen directeur Techniek en Logistiek Audi Brussels S.A./N.V.

* Socio-economisch: Koen Algoed, kabinetschef Werk, Economie, Innovatie en Sport, kabinet minister Philippe Muyters - Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Een van de centrale vragen die tijdens de lezingen en het debat aan bod zullen komen, draait rond de enorme kapitaalsinvesteringen die nodig zijn om nieuwe robottechnologieen ontwikkelen en om te zetten in innovatieve producten en diensten. Zijn wij in Vlaanderen en Europa daartoe bereid?

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de samenwerking tussen robots en mensen en de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Meer informatie over dit symposium vindt u op http://eng.kuleuven.be/evenementen/arenbergsymposium-2015.

U bent van harte welkom om de lezingen en het debat bij te wonen. Graag vooraf een seintje op jelle.deborger@eng.kuleuven.be.

Praktisch:

25 november 2015, 19u30

Maria Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6, Leuven