Utrechtse studentenkamers zijn één avond podium voor klassieke muziek en theater

- PERSBERICHT -

Utrechtse studentenkamers zijn één avond podium voor klassieke muziek en theater

Het vertrouwde Stukafest komt op 26 november met een speciale editie

Utrecht, 3 november 2015

Op donderdagavond 26 november 2015 vindt de eerste editie plaats van Stukaklassiek. Samen met Buma Classical en 24classics organiseert Stukafest een bijzondere editie van het festival dat studentenkamers in heel Nederland verovert met intieme concerten.

Stukaklassiek biedt korte concerten en theatervoorstellingen in twaalf Utrechtse studentenkamers. De avond is opgedeeld in drie rondes waardoor je op één avond drie optredens kunt beleven. Op het programma staan korte concerten van o.a. Rosanne & Julia Philippens, Felicia van den End & Pepe Garcia, het Olga Vocal Ensemble en theatervoorstellingen rond Tsjechov en Medea. In totaal kunnen bezoekers kiezen uit twaalf verschillende optredens in studentenhuizen.

Voorafgaand aan de avond kunnen bezoekers een goede bodem leggen met de Stukahap in nieuwste klassieke aanwinst van Utrecht: Het Muzieklokaal. Na een zeer succesvolle crowdfundingscampagne openen Sanne van Buuren en Talitha Verheij de deuren van hun klassieke kroeg voor de eerste bezoekers tijdens Stukaklassiek.

Met Stukaklassiek op donderdag en Nachtmusik op vrijdag biedt Buma Classical publieksevenementen die voorbij het traditionele klassieke concert gaan. Buma Classical richt zich met de conferentie en de evenementen op de bespiegeling van de klassieke muziekindustrie en de kansen voor de toekomst. Deze pilot brengt de wereld van de Utrechtse student en die van de klassieke muziek met elkaar in aanraking.