Vrijwilligers gezocht... - Protestantse Kerk Nederland


Kerk in Actie zoekt vrijwilligers voor Israel en Palestina (foto: Kerk in Actie)26 november 2015

Kerk in Actie zoekt vrijwilligers als oecumenische begeleiders voor EAPPI in Palestina en Israel.

Pagina-inhoud

Kerk in Actie zoekt mensen die vanaf 1 september of 16 november 2016 gedurende drie maanden als vrijwilliger willen meewerken in Palestina aan het Oecumenisch Begeleidingsprogramma in Palestina en Israel (EAPPI).

Deze oecumenische begeleiders hebben als taak om door hun aanwezigheid bij te dragen aan vrede en naleving van de mensenrechten in Israel en Palestina. De bevolking, waaronder ook schoolkinderen, wordt in Palestina ernstig in haar bewegingsvrijheid beperkt maar ook andere mensenrechten komen
in het gedrang.

Oecumenische begeleiders begeleiden kinderen onderweg naar school, zien toe op de mogelijkheid om gebedsruimten te bezoeken en ondersteunen acties van Israelische vredesorganisaties. De aanwezigheid van de oecumenische begeleiders heeft een de-escalerend effect, met name daar waar kolonisten
zich gevestigd hebben en de bewoners lijden onder intimiderend gedrag.

Voorafgaand aan de uitzending volgen de vrijwilligers van 13-19 maart 2016 een gedegen voorbereidingstraject in Zwitserland. Tijdens hun verblijf in Palestina en Israel delen zij hun ervaringen via een weblog op www.kerkinactie.nl.
Na afloop zullen de oecumenische begeleiders in gemeenten voordrachten houden en zo hun ervaringen delen met geinteresseerden.

Van de vrijwilligers wordt een eigen bijdrage gevraagd, maar het grootste deel van de onkosten van voorbereiding, reis en verblijf worden betaald door Kerk in Actie. De leeftijd voor deelnemers is gesteld op 25-70 jaar.

>Meer informatie: www.kerkinactie.nl/eappi. Sollicitaties in het Engels, met motivatie en CV voor 15 december 2015 via Hester Oosterbroek: hester.oosterbroek@icco-cooperation.org. Gesprekken vinden plaats op 12 januari 2016.