Inloopavond Mepppelerdiepsluis 2 december


Inloopavond Mepppelerdiepsluis 2 december

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 2 december een inloopavond over de Meppelerdiepsluis. Er wordt informatie gegeven over de voortgang van het project en de werkzaamheden in 2016. De avond wordt gehouden in hotel Zwartewater, De Vlakte 20, in Zwartsluis van 19:30 tot 21:00 uur.

Rijkswaterstaat en de gemeente Zwartewaterland houden om 19.40 uur een kort welkomstwoord. Er zijn geen presentaties. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer Combinatie Strukton Reef staan de aanwezigen te woord om vragen te beantwoorden over de bouw van de sluis, de geplande
werkzaamheden en de hinder die kan optreden in 2016.

Ombouw Meppelerdiepsluis

Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Dankzij een schutsluis kan de scheepvaart het hele jaar veiliger en zonder stremmingen van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis wordt breder en dieper dan de huidige. Tevens zorgt de sluis voor betere bescherming
tegen overstromingen. Het bedieningsgebouw en de bestaande brug in de Hasselterdijk (provinciale weg N331) zijn in 2015 vervangen. Het project is in 2017 klaar.

Meer informatie

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur of via de projectpagina:
www.rws.nl/meppelerdiepsluis.