Informatieavond over plannen basisscholen Bitgummole


Informatieavond over plannen basisscholen Bitgummole
26-11-2015
[IMG] Klik om te vergroten

Het gemeentebestuur, de schoolbesturen, CBO Noordwest en Onderwijsgroep Fier hebben besloten om vernieuwing van de huisvesting van de scholen in Bitgummole te onderzoeken.

Tijdens het onderzoek zijn wij uitgegaan van het plan om OBS Martenaskoalle te verbouwen en uit te breiden en om het schoolgebouw van CBS Mooitaki (gedeeltelijk) te slopen. Ook houden we er rekening mee dat beide scholen in de toekomst over gaan tot een samenwerkingsschool.

Het doel van dit onderzoek is om de knelpunten in de huisvesting van beide scholen op te lossen en om de ruimtes en middelen van de scholen gezamenlijk te gebruiken. Ons uitgangspunt is dat de verbouw op 1 augustus 2017 klaar is. Het onderzoek is inmiddels in volle gang en om alle ambities te
halen hebben wij een plan van aanpak vastgesteld. Dit plan van aanpak hebben wij gepresenteerd aan de beide scholen.

Nu het plan er ligt willen wij ook graag omwonenden, ouders van de leerlingen op de beide scholen en andere betrokkenen informeren over onze voorgestelde aanpak.

Wij nodigen u daarom graag uit voor de informatieavond op donderdag 10 december van 19.30 tot 21.00 uur in de Molewjuk in Bitgummole.