Dreigingsniveau aangepast naar niveau 3 voor heel het land


Datum: 27 november 2015

Het dreigingsniveau voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt op 3 gebracht. Dat betekent dat voor heel Belgie het dreigingsniveau 3 geldt. Niveau 3 is nog steeds ernstig, dat wil zeggen dat de dreiging mogelijk en waarschijnlijk is, maar niet meer zeer nabij.

De veiligheidsmaatregelen houden in dat:

* de aanwezigheid van politie en militairen op het terrein behouden blijft, maar dat er progressief aangepaste maatregelen komen
* voor de organisatie van grote evenementen, de analyse geval per geval zal gebeuren, in overleg met de veiligheidsdiensten, het Crisiscentrum en de organisatoren
* vanaf morgenvroeg 27 november om 6u zal het volledige Brusselse metronet weer open zijn

Het nummer 1771 is nog steeds te bereiken voor informatie over de veiligheidsmaatregelen en ook voor vragen over de organisatie van evenementen.

Eerste minister Charles Michel bedankt de veiligheidsdiensten, die de klok rond werken, voor hun engagement en motivatie. Hij bedankt eveneens de bevolking, voor de sereniteit die ze in deze delicate situatie aan de dag legt.

Voor vragen over het dreigingsniveau, volg de website van het CrisiscentrumExterne link, de FacebookExterne link en TwitterExterne link accounts, luister naar de media of bel het gratis telefoonnummer 1771 (opgelet dit nummer is geen noodnummer).