Start groot onderhoud Van Eedenstraat


* 27 november 2015

Op maandag 30 november start aannemer KWS Infra met de werkzaamheden voor groot onderhoud aan de Van Eedenstraat. Het project loopt van de Raamsingel tot aan de Wagenweg. De rijbaan van de Van Eedenstraat is toe aan groot onderhoud en krijgt een nieuwe asfaltlaag. De inrichting van de straat
blijft zoals deze nu is. Volgens de planning van de aannemer zijn de werkzaamheden eind januari 2016 afgerond.

Fasering

Het werk wordt uitgevoerd in fases waarbij de aannemer van noord naar zuid werkt. Het gedeelte vanaf de Raamsingel tot en met de kruising Tempeliersstraat wordt deels 's avonds en voornamelijk 's nachts uitgevoerd, in verband met de drukke busroutes op dit traject. Het gedeelte ten zuiden van
de Tempeliersstraat wordt overdag uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden is de straat wel dag en nacht geheel afgesloten voor verkeer. De fasering kan nog wijzigen door onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer.

Omleidingsroute

Om de werkzaamheden uit te voeren is het nodig dat de weg (deels) afgesloten wordt. Via omleidingsroutes zorgt de aannemer voor een goede doorstroming van het bestemmings- en doorgaande verkeer. De omleidingen worden ter plaatste met borden aangegeven.

Verkeerslichten en riool

Naast asfalt vervangen, wordt op de kruising met de Tempelierstraat de verkeersregelinstallatie vernieuwd door Vialis, zodat het verkeer sneller doorstroomt. Op enkele locaties gaat de aannemer ook het riool vervangen.