Jan rijdt rond: vrijdag 27 november


In Jan rijdt rond gaat Jan erop uit. Jan haalt op, Jan werkt mee, Jan is nieuwsgierig. Jan speelt in op de actualiteit en doet dat met een twist maar gaat ook op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen in het land. In de derde uitzending van Jan rijdt rond (vrijdag 27 november, 19.55
uur, NPO 3) gaat Jan weer op pad.

Actueel

Morgen is de finale van het Cameretten Festival. Een lichting nieuwe cabaretiers strijdt om de eerste plek. Een van de halve finalisten is de 35-jarige Belg Arbi el Ayach. Voor Arbi zijn het op alle vlakken spannende tijden, als cabaretier behandelt hij de actualiteit, als moslim is hij de
actualiteit. Met Jan bespreekt hij deze zaken, zijn persoonlijke ervaringen op straat sinds `Parijs' en hij test zijn cabaret finale materiaal op Jan, incl grap over Parijs.

Jan in Chinatown

De Chinese president Xi Jinpin is voetbalfan en heeft zich ten doel gesteld van China een succesvol voetballand te maken. Om van de Chinese studiebollen topscoorders te maken, heeft hij voetballes ingevoerd op alle scholen. Trainers uit bekende voetbalnaties moeten de dromen van de president
doen uitkomen. De 26-jarige Maarten Tervoort is een van de trainers die het Chinese voetbal naar een hoger plan moet tillen. Binnenkort vliegt hij naar China, maar eerst wordt hij door een Chinese vriendin ingewijd in een paar populaire gewoonten van zijn aanstaande thuisland.

Roadie Jan, afl. Cheap Thrills

Jan biedt zich als roadie aan voor beginnende bandjes. Hij sjouwt, chauffeurt, regelt hun natje en droogje. Vandaag wordt Jan ingezet voor meiden punk-rock&roll band Cheap Thrills, die optreedt in Gebr. De Nobel in Leiden. Lieve meiden om te zien, maar beesten op het podium.

Wat voor gasje wasje

Wie was je toen je een jaar of zestien was? Wat waren je dromen en je verwachtingen, en wat is daarvan terecht gekomen? In de rubriek `Wat voor gasje wasje' kijken mensen terug. Vandaag Ganimet Hendrison die naar eigen zeggen uit een The Cosby Show gezin kwam, maar zelf liever een Miami Vice
leven leidde. Met als resultaat jarenlange TBS. Nu op zijn 41ste studeert hij rechten en schreef hij een boek over zijn enerverende leven, `De weg van de psychoot'.

Jan volgt

Jan spreekt op straat een fietskoerier aan die van vele markten thuis is. Zo verzamelt hij blikjes, omdat blik geld waard is. Niet veel weliswaar maar als hij zijn hele schuur straks vol heeft, gaat hij cashen is zijn verwachting. Hij vertelt Jan ook over een piercing op een gevoelige plek..

Jan baadt in geluk

Weg met de antidepressiva, welkom yoghurt. Van yoghurt word je blijkbaar even gelukkig als van pillen, Jan wil wel es weten of het echt werkt.

Jan rijdt rond, vrijdag 27 november, 19.55 uur, NPO 3.

Programma

* Jan rijdt rond

Meer informatie

* Suzanne Gerritse

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880