Avond- en nachtsluiting Velsertunnel


vrijdag, 27 november 2015

door: webmaster

Van dinsdag 1 december tot en met vrijdag 4 december is de Velsertunnel afgesloten voor verkeer richting IJmuiden/Haarlem tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel. Voor verkeer in de richting Beverwijk blijft de tunnel beschikbaar.
Rijkswaterstaat repareert deze week schade aan het plafond van de tunnel.

Afsluiting Wijkertunnel: maandag 30 november

Op maandag 30 november is de Wijkertunnel in beide richtingen afgesloten vanaf 20 .00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A22 en Velsertunnel. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit en vervangt het asfalt bij de Noorderweg.

Zuidelijke calamiteitenboog overdag niet meer open

In de afgelopen weken is calamiteitenboog ten zuiden van de Wijkertunnel 24 uur per dag open geweest om de verkeershinder door het werk aan de Velsertraverse te verlichten. De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden ten oosten van de A22 afgerond waardoor ook de hinder zal afnemen. Om
die reden wordt de calamiteitenboog vanaf 1 december weer volgens normaal gebruik ingezet; als het verkeer voor de Velsertunnel vaststaat vanwege een (ernstig) ongeluk of als de tunnel in zuidelijke richting is afgesloten vanwege onderhoud.

Uitnodiging bijeenkomst 3 december

Rijkswaterstaat nodigt u uit voor een bijeenkomst op 3 december van 15.30 tot 18.30 uur in het Fletcher Hotel in Velsen. We bieden een programma met deelsessies over de hinder rond de tunnelsluiting in april 2016, hoe we handelen bij incidenten op de A9 of in de Wijkertunnel en over de website
voor actuele reisinformatie tijdens de tunnelsluiting. Voor informatie en aanmelding kunt u terecht bij Robbin Lankhuijzen via robbin.lankhuijzen@rws.nl.