Parkeergebied E groter


Parkeergebied E groter /

27 november 2015 - Het college stelt de raad voor om parkeergebied E, aan de oostkant van de binnenstad, uit te breiden. In het grootste deel van het gebied tussen Bieslandsekade (even nummers), Oostpoortweg en A13 geldt dan vergunningparkeren.

Gebied E

Daarnaast komt op verzoek van ondernemers mixparkeren in een gedeelte van de Bieslandsekade en de Van Lodensteynstraat. Dit is een combinatie van vergunningparkeren en betaald parkeren.

Bewoners

Bewoners van dit gebied -het Heilige Land- hebben om uitbreiding van vergunningparkeren verzocht en zij hebben met handtekeningenlijsten onderbouwd dat hiervoor voldoende draagvlak bestaat. Ook heeft de gemeente een enquete gehouden in de omliggende straten van het Heilige Land. In een aantal
straten bestaat geen draagvlak: De Bieslandsekade (oneven), Oudraadtweg (even), Gerardus de Haenstraat en de Van Assendelftstraat krijgen daarom geen vergunningparkeren.

Gemeenteraad

Als de gemeenteraad met het voorstel instemt zal de uitbreiding van parkeergebied E worden ingevoerd per 1 april 2016. Bewoners en ondernemers kunnen dan in het hele parkeergebied E met een vergunning parkeren. Zij kunnen voor hun bezoek een bezoekersvergunning aanvragen. Op het gedeelte van
de Bieslandsekade en de Van Lodensteynstraat waar mixparkeren wordt ingevoerd, kunnen klanten van ondernemers tegen betaling (bij een automaat of via de mobiele telefoon) parkeren.