Maassluis een dag extra veilig


Foto van burgemeester Edo met een Buurtpreventie-team in de wijk

Twintig Buurtpreventie-teams, samengesteld uit medewerkers van Handhaving en Toezicht, politiemensen, collegeleden, raadsleden en burgers, maakten Maassluis vrijdag 20 november 2015 een dag extra veilig.

De teams gingen onder leiding van vrijwilligers van de reguliere Buurtpreventie-teams in de avonduren de wijken van Maassluis in.

Rondes in de wijken

Het doel 'Maassluis een dag extra veilig maken' werd gerealiseerd door in iedere wijk rondes te maken, te signaleren, preventief aanwezig te zijn en burgers te attenderen op zaken als onverlichte woningen, achterpaden en ladders in de tuin.

75 actieve vrijwilligers

Burgemeester Edo Haan maakte ook deel uit van een van de teams. Hij vertelde buitengewoon verrast te zijn met de goede organisatie van Buurtpreventie en sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers. Buurtpreventie is inmiddels uitgegroeid naar vijf teams in zeven wijken met daarin 75
actieve vrijwilligers.

Oren en ogen van de wijk

Buurtpreventie vormt de oren en ogen van de wijk en werkt samen andere partijen aan een veilig Maassluis. Een avond als deze draagt bij aan het versterken van de band met het team Handhaving en Toezicht en de politie.

Geel verven

De samenwerking binnen Buurtpreventie past in de lijn van andere inspanningen voor een veilig Maassluis. Zo is er de preventieactiviteit 'Geel verven'. De gemeente, het Albeda College en de politie zijn bij deze actie tijdens de donkere dagen zichtbaar in de stad aanwezig.