Geld voor de verbetering van fietspaden


27 november 2015
Fietsers op pad

Tilburg krijgt bijna 2 miljoen euro subsidie van de provincie voor onder meer de aanleg en het verbeteren van fietspaden. Het geld is ook bedoeld voor de verbetering van de verkeersveiligheid.

Ook 7 andere gemeenten in de regio Hart van Brabant krijgen subsidie. De provincie verstrekt 3.138.300 euro subsidie voor 28 infrastructurele projecten en 13 zogenoemde mensgerichte maatregelen. Het precieze bedrag dat Tilburg krijgt is: 1.862.600 miljoen euro.

Verbetering

De gemeente gaat het geld gebruiken voor de aanleg of verbetering van fietspaden bij de Eindhovenseweg, Goirkekanaaldijk, Ringbaan West, Vlashoflaan en de Zeshoevenstraat en voor de aanleg van de fietsstraat Reeshofdijk. In de Hoefakkerstraat, de Moersedreef en de Bredaseweg worden maatregelen
genomen voor een betere verkeersveiligheid.

De gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg werken samen op het gebied van verkeer en vervoer. Ze willen een regio die beter bereikbaar, veilig en leefbaar is. De 8 gemeenten hebben samen een regionaal uitvoeringsprogramma verkeer en
vervoer (RUP) opgesteld. Daarin staan de maatregelen die in de regio genomen worden om de fietspaden en de verkeersveiligheid te verbeteren.