Raadscommissies van 24 en 25 november


Op 24 november heeft de commissie gesproken over het minimabeleid en het participatiebeleid. De commissie was positief over beide beleidsstukken. Iedereen moet naar vermogen deel kunnen nemen aan de samenleving, uitsluiting dient voorkomen te worden.

Zelfredzaamheid is daarbij belangrijk. Ondersteuning moet geboden worden daar waar nodig. De commissie maakt zich zorgen over de moeilijk bereikbare groepen en vroeg de aandacht van de wethouder daarvoor.

Ook sprak de commissie over het digitaliseren van de gemeentelijke bekendmakingen. Het belang van digitalisering werd door iedereen ondersteund maar men was tevens van mening dat bekendmakingen ook nog in verkorte vorm, op de gemeentepagina in de krant gepubliceerd moeten worden.

Op 25 november besprak de raadscommissie het bestemmingsplan buitengebied van de voormalige gemeente Vlist. 56 personen en bedrijven hadden een zienswijze op het plan ingediend en er waren 9 insprekers. Voor verschillende specifieke locaties kwamen woonbestemmingen en
(uitbreidings)mogelijkheden voor bedrijven ter sprake. College en fracties gaan zich nu beraden. De raad bespreekt op 15 december om 20.00 uur bovenstaande onderwerpen.

De eerstvolgende commissievergadering is dinsdag 1 december om 20.00 uur in Lekkerkerk en wordt ook live uitgezonden op RTV Krimpenerwaard. U kunt de agenda inzien via www.krimpenerwaard.nl - bestuur - vergaderingen en stukken.