Boek cadeau voor baby's in 2016


27 november 2015
Foto: Burgemeester Ton Rombouts, schrijfster Mirjam Chappell, haar zoon Thomas (hoofdpersoon uit het boek) en een vriendje.

Een baby op komst? 2016 staat in het teken van Jheronimus Bosch. Daarom krijgen kersverse ouders in dat jaar van ons een boek cadeau! Met 'De Verdwenen Boodschapper' maken kinderen op een leuke manier kennis met hun geboortestad. Vandaag kregen de ouders van Siem alvast het eerste exemplaar.
Met de hartelijke felicitaties van burgemeester Rombouts en Peter Langenbach van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het boek

Het boek `De Verdwenen Boodschapper' is geschreven door Mirjam Chappell - van der Ven. Haar zoon Thomas is de hoofdfiguur in dit nieuwe kinderboek. Het verschijnt in het kader van het aanstaande Nationaal Boschjaar in 2016. Dankzij een financiele bijdrage van het Jheronimus Bosch Ziekenhuis en
de Stichting JB500. Het boek wordt uitgereikt bij de geboorteaangifte in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Stadskantoor.

Thomas' avontuur

Thomas vertelt over zijn avontuur in 's-Hertogenbosch tijdens een bezoek aan zijn opa en oma. Jheronimus Bosch vraagt aan Thomas om hem te helpen bij het afmaken van een schilderij. Thomas ontmoet vriendelijke maar ook enge dieren die hem door de stad leiden. De verdwenen boodschapper van
Jheronimus Bosch neemt je mee op een magische tocht door 's-Hertogenbosch. Het geeft een blik op de stad, gezien door de ogen van een kind.

Kennismaking met 's-Hertogenbosch

Voor in het boek bevindt zich een plattegrond van 's-Hertogenbosch met de route die Thomas loopt. Achterin zit een plattegrond met foto's. Hierop staan verschillende plekken en dieren die in het boek voorkomen. Door het verhaal heen zitten kleine stukjes informatie verweven. Met de plattegrond
kun je zelf de wandeling door de stad volgen. Met het boek De verdwenen boodschapper van Jheronimus Bosch maken kinderen op een leuke manier kennis met hun stad.

Links:

* www.bosch500.nl/nl