Lange files A15 en A27 na vrachtwagenongevallen


27 november 2015, 17:46

Na ongelukken met vrachtwagens moet het verkeer op zowel de A15 (knooppunt Gorinchem) en de A27 (Noordeloos) rekening houden met veel vertraging. Op de A15 ging het mis richting Nijmegen. Op de A27 richting Breda. In beide gevallen neemt de afhandeling veel tijd in beslag.

A15

Op de A15 gebeurde rond 16.45 uur een ongeval op de parallelbaan met acht auto's en een vrachtwagen. Er is sprake van een behoorlijk ravage. Voor bergingswerk en opruimwerkzaamheden blijft de parallelbaan tot 19.15 uur dicht. Daarom zijn ook verbindingswegen naar de A27 dicht.

Door het ongeluk rijdt het langzaam over 9 kilometer op de A15. Verkeer dat alsnog de A27 op wil moet keren bij de afrit Arkel.

A27

Op de A27 richting Breda ging het even na 17.00 uur mis ter hoogte van Noordeloos. Daar zijn een vrachtwagen en een bestelbus betrokken bij een ongeluk. De rijbaan is afgesloten: verkeer wordt via de af- en toerit geleid.

Achter het ongeluk staat inmiddels 16 kilometer file. De vertraging bedraagt ruim een uur. Omrijden via de A2 is beter.

Het is niet bekend hoelang de afwikkeling duurt. Omdat er veel ongevallen gebeuren in het midden van het land heeft Rijkswaterstaat nog geen weginspecteur ter plaatse. Een prognose is dus nog niet te maken.

Update 17:52 uur

Het ongeluk op de A27 is van de weg, alle rijstroken zijn weer vrij. Het zal alleen nog wel even duren voordat de file is opgelost. Vanaf knooppunt Everdingen is door de aanrijding 16 kilometer file ontstaan.

Foto: (c) VID