A9 Holendrecht - Diemen richting Amersfoort afgesloten tijdens weekend 27-30 november

A9 Holendrecht - Diemen richting Amersfoort afgesloten tijdens weekend 27-30 november

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 20 november 2015- Laatste update: 20 november 2015 11:03 uur

Rijkswaterstaat verplaatst tijdelijk rijstroken op de A9 tussen Holendrecht en Diemen, om de A9 te kunnen verbreden en een 3 kilometer lange tunnel aan te leggen. Van vrijdag 27 november 22.00 uur tot maandag 30 november 5.00 uur is de A9 afgesloten richting Amersfoort/Almere, tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen.

Weggebruikers moeten rekening houden met 10 minuten extra reistijd en extra drukte op de weg.

Sloopwerkzaamheden en geluid

Tijdens het weekend worden er vijf viaducten gedeeltelijk of geheel gesloopt. Het slopen, breken en afvoeren van puin geeft veel (geluids)overlast voor omwonenden en is een enorme logistieke operatie. Om de hinder te beperken worden de grootste hinderwerkzaamheden zoveel mogelijk overdag op zaterdag 28 november uitgevoerd.

Verkeer op de A9 en A2 richting Amersfoort wordt omgeleid. Vanaf knooppunt Amstel kunnen weggebruikers rijden via de A10-Oost en de A1. Houd rekening met 10 minuten extra reistijd. Ook lokaal verkeer wordt omgeleid.

Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop.

Zo beveiligen we locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest. Dit doen we bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg en een gele pick-up schuin op de weg. Of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt.

Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 kilometer lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd. Kijk voor meer informatie op de projectpagina A9/A10/A1/A6: Schiphol - Amsterdam - Almere.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op vanAnaarBeter.