Tango ZZ & More, met Wim Warman, Ruud Bergamin en Ruzanna Tsymbalova

27nov2015

17.00 - 19.00

De Amsterdamse Academische Club bestaat 20 jaar.

Tango ZZ & More, met Wim Warman, Ruud Bergamin en Ruzanna Tsymbalova

live tango in de Amsterdamse Academische Club

27nov2015 17.00 - 19.00

Evenement

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Cafe, fijne muziek bij de borrel om de vrijdag goed te beginnen, met iedere week wisselende bands, de eerste vrijdag van de maand onze huisband Bourgondisch Combo met Tamara Hoekwater, vocals, en de laatste vrijdag van de maand - nieuw - tango! Met lekkere hapjes en een brandend haardvuur. Om 19 uur kunt u genieten van een clubschotel.

Tango ZZ & More

Wim Warman is pianist, componist en arrangeur in diverse genres, zoals latin, jazz, fusion, pop and Argentijnse tango. Van 1995 tot 1999 was hij de pianist van het bekende Sexteto Canyengue, opgericht en geleid door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Hij speelde met veel bekende musici en leverde bijdragen een diverse CD's. Hij is momenteel docent aan Codarts (University for the Arts) in Rotterdam (World Music Academy - Argentinian Tango Department). Hij doceert piano, improvisatie and transcriptie.

Ruud Bergamin is saxofonist, muziekdocent, componist/arrangeur en dirigent. He studeerde schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij trad op met vele musici, gevestigde namen en opkomende talenten. Leidde jarenlang jazzworkshops, geeft jazzlezingen en heeft een privelespraktijk saxofoon. Momenteel is hij actief met het kwartet Cruise Control enkele andere ensembles. Zijn boek Basistheorie Jazzimprovisatie wordt al meer dan 25 jaar gebruikt.

Ruzanne Tsymbalova is violiste en afkomstig uit Rusland. Zij voltooide haar klassieke studie in Rusland in 1994 cum laude en trad op met symphonische orkesten en zigeuner orkesten, in Rusland, Finland en Noorwegen. Ze specialiseerde zich in Nederland in de tango music bij Codarts in Rotterdam (2007). Sinds 2003 toerde Ruzana door Europa als lid van tango orkesten zoals Otra. Ook trad zij op tijdens het Buenos Aires Tango Festival.

* Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam +31 (0)20 525 1570

AAC

Gepubliceerd door Amsterdamse Academische Club