Christa Compas nieuwe directeur Humanistisch Verbond

vrijdag 27 november 2015 13:42 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Humanistisch Verbond

Het bestuur van het Humanistisch Verbond heeft Christa Compas benoemd tot nieuwe directeur. Zij treedt per 1 januari 2016 in dienst en zal leidinggeven aan het landelijk bureau. Zij volgt Ineke de Vries op, die tijdens de ledenvergadering dit weekend afscheid neemt na een succesvolle periode van meer dan 10 jaar.

Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, vertelt dat het bestuur Compas met overtuiging en enthousiasme heeft aangenomen. "We zien Christa als een betrokken en toegankelijk directeur met een stevige en zakelijke benadering. Ze zal een belangrijke rol spelen in het verder maatschappelijk verdiepen van het Humanistisch Verbond en in het vergroten van onze ledengroei."

Christa Compas ziet het als een buitengewone eer om de rijke traditie van het humanisme een eigentijds gezicht en een duurzame toekomst te geven. "Ik verwacht in een grote eigengereide humanistische familie terecht te komen, waarin ik de familiebanden sterker kan maken. Ik verheug me op een vitale, nieuwsgierige vereniging waarin de humanistische visie op de menselijke waardigheid elke keer op basis van concrete situaties praktisch vormgegeven wordt en daarmee betekenis heeft voor mensen."

Christa Compas (1962) heeft een indrukwekkende carriere opgebouwd in het maatschappelijk veld. Ooit begon zij als student politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Zij werkte 10 jaar bij de FNV in diverse functies, van emancipatiemedewerkster tot hoofdbestuurder. Daarna gaf ze leiding aan sociale diensten in Amsterdam-West en Apeldoorn, werkte ze voor het beroepsonderwijs in Haarlem en was ze directeur van een onderwijsbegeleidingsdienst. Nu is Compas nog bestuurder in het Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) in Zaanstad. Ook is zij voorzitter van de Stichting Stadmakertjes, die jaarlijks de verkiezing van het Amsterdammertje van het jaar organiseert. Als vice-voorzitter van het Jeugdsportfonds Nederland stimuleert ze sportdeelname van kinderen in armoede. Compas is bovendien founding mother van Women Inc. .