Jong Talent Aanmoedigingsprijzen voor vier UvA-studenten

Jong Talent Aanmoedigingsprijzen voor vier UvA-studenten

27 november 2015

Op 30 november ontvangen vier excellente studenten in exacte en technische vakken van de UvA een aanmoedigingsprijs van 500 euro bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem.

De winnaars zijn: Bastiaan Cnossen (Wiskunde en technische wiskunde), Tim Henke (Natuurkunde en technische natuurkunde UvA en VU), Daniel Louwrink (Informatica en technische informatica) en Tim Daas (Scheikunde). Deze propedeusestudenten haalden het hoogste cijfergemiddelde van hun jaar, in hun studierichting aan de UvA.

In totaal ontvangen 51 jonge talenten in de exacte en technische wetenschappen een aanmoedigingsprijs. Ruim de helft van hen had een gemiddelde van een negen of hoger voor de geexamineerde vakken. Twee studenten haalden alleen maar tienen. Diverse studenten deden een bachelor in twee studierichtingen of volgden een honoursprogramma. Ongeveer tien procent van de winnaars is vrouw.

De aanmoedigingsprijzen voor 2015 zijn beschikbaar gesteld door: ORTEC, Stichting Physica, Ngi-NGN Platform voor IT-professionals, NWO-Chemische Wetenschappen, Philips, Stichting Kennispark Twente, Shell Global Solutions International, Van Wijhe Verf B.V., Oce, Havenbedrijf Amsterdam N.V. en Fokker Technologies.

* Meer informatie:

Bron: KHMW

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting