Kerstactie ATENSUS en Het Kollektief


ATENSUS ingenieurs- en adviesbureau draagt Het Kollektief warm hart toe

MEPPEL, 20151127 -- Omdat ATENSUS haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, bieden wij sinds enige jaren onze relaties een door Het Kollektief gemaakt schilderij kosteloos in bruikleen aan. In totaal hebben 15 van onze opdrachtgevers gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De schilderijen werden gerouleerd en het verhaal achter het schilderij werd verkondigd.

Speciaal voor de kerst gaat ATENSUS een aantal kunstwerken van Het Kollektief als kerstgeschenk aanbieden aan haar warme contacten met wie zij het afgelopen jaar samengewerkt heeft.

Deze kunstwerken zijn gemaakt door de mensen die van onze bijdrage afhankelijk zijn, deze organisatie wil ATENSUS dan ook blijven steunen.

Het Kollektief biedt dagelijks een werkplek aan 24 mensen met een verstandelijke beperking. Hun dagelijkse werk is het maken van schilderijen, keramiek en kaarsen. Het Kollektief verkoopt deze zelfgemaakte producten in een eigen winkel, galerie en kunstuitleen.

De kunstenaars krijgen gerichte begeleiding gedurende de vijf dagen dat het atelier geopend is. Op deze manier worden zij gestimuleerd om hun talent te gebruiken en te ontplooien. Er wordt zo min mogelijk invloed uitgeoefend op de oorspronkelijke vormgeving, waardoor de kunstwerken hun eigenheid behouden. 

Het Kollektief is een inspirerende plek om te zijn, zowel voor de kunstenaars en de medewerkers als de vrijwilligers en alle andere betrokkenen. De instelling brengt de kunstenaar, zijn product en de samenleving tot elkaar.

De visie van Het Kollektief, namelijk gebruiken en ontplooien van het talent van mensen met een verstandelijke beperking, wordt door Atensus en haar medewerkers zeer gewaardeerd en gaat goed samen met de visie van Atensus: ‘Ontzorgen door kennis te delen’. Atensus draagt Het Kollektief daarom een warm hart toe.

Wanneer u meer wilt weten hierover, dan kunt u contact opnemen met Edwin de Wekker van ons bureau. Hij is bereikbaar via 0522 74 40 34. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen op de site van Het Kollektief: http://www.hetkollektiefmeppel.nl of in hun atelier: Gasgracht 1 in Meppel.





ATENSUS ingenieurs- en adviesbureau