Smakelijk voorproefje activiteiten - Rotterdam Sportsupport


Smakelijk voorproefje activiteiten

4 september 2014

De Rotterdam Sport op Maat dag heeft jou zoveel te bieden, dat het best lastig kan zijn de activiteiten te kiezen waaraan je wilt meedoen. Bereid je daarom voor en doe je voordeel met een aantal adviezen. Dan neem jij straks deel aan de activiteiten die het best bij jou passen. Hier vind je
het volledige programma en hieronder krijg je alvast een inspirerend voorproefje van de activiteiten.

Deskundige en enthousiaste vrijwilligers van sportverenigingen organiseren maar liefst 25 activiteiten op Sportplaza Zuiderpark. Dankzij hun ervaring met vele verschillende doelgroepen kunnen zij iedere deelnemer op maat bedienen. Natuurlijk geeft de organisatie je ter plekke desgewenst ook
sportadvies. Nieuwsgierig geraakt? Dit is een greep uit het activiteitenaanbod:

* Mensen met een lichamelijke beperking (rolstoel): gym, persluchtduiken, kombifit (combinatie van sporten), rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, boogschieten, wheelen, boccia en dans.
* Mensen met een lichamelijke beperking (lopend): fitness, gym, persluchtduiken, hockey, yoga, boogschieten, dans en kombifit.
* Mensen met een verstandelijke beperking: fitness, gym, zwemmen, handbal, persluchtduiken, basketbal, voetbal, hockey, korfbal, tennis, aikido, judo, honk- en softbal, boksen, circus en dans.
* Mensen met een auditieve beperking: bij alle activiteiten is een tolk aanwezig die sporters begeleidt tijdens activiteiten.
* Mensen met een visuele beperking: gym, hardlopen, nordic walking, aikido, goalball en salsa.
* Chronisch zieken: gym, zwemmen, yoga, kombifit en volleybal.
* Mensen met een gedragsstoornis: doe mee aan diverse activiteiten en ontdek wat je leuk vindt en wat bij jou past!

De Rotterdam Sport op Maat dag is bedoeld om mensen met een beperking op weg te helpen naar een sport en vereniging. Maar bezoekers van de Rotterdam Sport op Maat dag doen zoveel indrukken op, dat zij na afloop misschien nog niet weten wat hun voorkeur heeft. Of mogelijk hebben ze nog vragen
over financien en vervoer. Geen nood: zij kunnen een beroep doen op de sportconsulenten van MEE Rotterdam Rijnmond. Die helpen ook na 13 september mee een geschikte sport en club te vinden.