Ablynx benoemt Robert Zeldin, md, chief medical officer

* Klinisch Immunoloog met meer dan 15 jaar ervaring binnen de FDA en farmaceutische industrie

* Ontwikkelde met succes een reeks medicijnen in een aantal belangrijke therapeutische indicaties

GENT, Belgie, 30 november 2015 - Ablynx [Euronext Brussel: ABLX; OTC: ABYLY] kondigde vandaag de benoeming aan van Robert K. Zeldin, MD, als Chief Medical Officer (CMO). Met ingang van 1 december 2015, zal Dr Zeldin de wereldwijde klinische ontwikkeling, en regelgevende en medische activiteiten van de Vennootschap leiden. Dr Zeldin brengt een zeer uitgebreide industrie ervaring mee dankzij zijn senior level posities in klinische ontwikkeling binnen toonaangevende farmaceutische bedrijven waaronder Merck & Co., Inc. en Novartis Pharmaceuticals Corp.

In zijn vroegere functies stond Dr Zeldin aan het hoofd van teams in immunologie, ademhalingsziekten, dermatologie en cardiovasculaire ziekten. Hij was verantwoordelijk voor zowel de klinische ontwikkeling als de medische aspecten die bij commercialisatie en life cycle management van een geneesmiddel komen kijken. Hij was eveneens succesvol in het connecteren met belangrijke stakeholders met inbegrip van de wetenschappelijke gemeenschap, terugbetalingsinstanties, patientenorganisaties en opinieleiders.

Voor zijn tewerkstelling in de farmaceutische industrie was Dr Zeldin enkele jaren actief in een prive praktijk, en daarenboven twee jaar Medical Officer bij het Centrum voor Biologics Evaluation and Research van de FDA waar hij de veiligheids- en werkzaamheidsgegevens van alle fases binnen klinische ontwikkeling evalueerde. Dr Zeldin behaalde zijn graad in Dokter in de Geneeskunde van de Tufts University School of Medicine, Bosten, VS. Hij voltooide zijn stage in Interne Geneeskunde aan de University Health Center of Pittsburgh en zijn beurs in Allergie & Klinische Immunologie aan de Johns Hopkins University School of Medicine.

Dr Zeldin vervangt Dr Dominique Tersago als CMO.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, verwelkomt Dr Zeldin tot het team, en zei: "We zijn zeer verheugd dat iemand met de verdiensten en de ervaring van Robert Ablynx vervoegt als Chief Medical Officer. Deels verblijvend in de VS, zal zijn ondersteuning van onze activiteiten in wereldwijde klinische ontwikkeling en onze interacties met de regelgevende instanties en andere belangrijke stakeholders, van onschatbare waarde zijn. Zijn uitgebreide ervaring binnen de industrie, waaronder het behalen van goedkeuring voor verkoop van innovatieve immuno-therapien, zal heel belangrijk zijn om Ablynx te helpen in de ontwikkeling van Nanobody(R)- geneesmiddelen in indicaties met hoge medische nood."

In een reactie op zijn benoeming voegde Dr Zeldin toe: "Ablynx heeft een klinische portefeuille, gebaseerd op haar uniek en krachtig Nanobody technologie platform, met veelbelovende innovatieve product-kandidaten in late fase van ontwikkeling. Ik ben enthousiast om op dit belangrijk moment in haar ontwikkeling de Vennootschap te vervoegen en ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken en nieuwe medicijnen op de markt te brengen die het potentieel hebben om het leven van patienten te verbeteren."

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies(R), gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 30 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc., Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, Belgie. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com.