DOCDATA N.V. kondigt exclusieve gesprekken aan over de verkoop van IAI industrial systems B.V. en haar deelnemingen ('IAI Groep')

In het Tussentijds Bericht over het derde kwartaal 2015, gepubliceerd op 13 oktober 2015, heeft de directie van DOCDATA N.V. (Waalwijk) aangekondigd dat zij bezig was met het herstructureren van haar technologiebedrijf met IAI industrial systems B.V. (Veldhoven), een 100% dochteronderneming van DOCDATA N.V., aan het hoofd. Dit proces is nu afgerond en deze bedrijfsactiviteit laat nu een positieve ontwikkeling met betrekking tot het orderboek zien en heeft inmiddels een substantieel lager kostenniveau.

DOCDATA N.V. heeft in hetzelfde Tussentijds Bericht aangekondigd dat alle mogelijke strategische opties zouden worden onderzocht voor het technologiebedrijf van de IAI Groep, waartoe ook de Duitse deelnemingen IAI industrial systems GmbH en FEHA LaserTec GmbH behoren. In dit kader is de directie van DOCDATA N.V. in gesprek op exclusieve basis, onder de gebruikelijke voorwaarden, met een partij die haar interesse heeft bevestigd om het gehele technologiebedrijf over te nemen op basis van een ondernemingswaarde ('Enterprise Value') ten bedrage van EUR 22 miljoen (vrij van kasgelden, banktegoeden en schulden; 'cash and debt free'), waarmee de genoemde positieve ontwikkeling en waardering van de veelbelovende pijplijn van IAI en FEHA voor de komende jaren in beschouwing zijn genomen.

De lopende gesprekken tussen DOCDATA N.V. en deze partij kunnen mogelijk wel of niet resulteren in een transactie. De opbrengst in contanten van een potentiele transactie is afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen, inclusief afspraken omtrent werkkapitaal en de afwikkeling van intra-groep financieringsovereenkomsten, en zal voor een groot deel beschikbaar komen voor een uitkering in contanten aan de aandeelhouders zoals zal worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden in mei 2016. DOCDATA N.V. zal materiele ontwikkelingen met betrekking tot de potentiele transactie communiceren in overeenstemming met wettelijke vereisten en marktgebruiken. Een potentiele verkoop van de aandelen van IAI industrial systems B.V. of de daarmee verbonden onderneming is onderworpen aan consultatie van een werknemersvertegenwoordiging georganiseerd in de Ondernemingsraad van IAI industrial systems B.V.

Aandeelhouders van DOCDATA N.V. zijn uitgenodigd om op de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van 16 december 2015 (de 'BAVA') hun stem uit te brengen op, onder andere, het voorstel om een verkoop goed te keuren van de aandelen van IAI industrial systems B.V. of de daarmee verbonden onderneming. Een aandeelhouderscirculaire met betrekking tot de BAVA zal worden gepubliceerd op de corporate website van DOCDATA N.V. (www.docdatanv.com) alsmede op de websites www.securitiesinfo.com en www.abnamro.com/evoting op woensdag 2 december 2015. De registratie- en stemprocedure voor de BAVA zijn toegelicht in het persbericht van DOCDATA N.V. van 4 november 2015, de publicatiedatum van de agenda voor de BAVA. Registratie voor de BAVA is mogelijk tot donderdag 10 december 2015, 17.00 uur.

Klik op de link hieronder voor het volledige persbericht.

------------------------------------------

Waalwijk, Nederland, 30 november 2015

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100 Corporate website: www.docdatanv.com

Persbericht 30 november 2015 Nov 30, 2015

HUG#1969979 DOCDATA N.V.

DOCDATA N.V.Energieweg 2, 5145 NW Waalwijk, The Netherlands

* T. +31 416 631 100 * F. +31 416 631 111