Rechtstreekse vluchten van Sydney naar Fuzhou en Xiamen

Rechtstreekse vluchten van Sydney naar Fuzhou en Xiamen

Een strategische partnerschap tussen China en Australi* leidt tot de start van twee rechtstreekse luchtverbindingen door Xiamen Airlines tussen Sydney naar Fuzhou en Xiamen. Dit is de uitwerking van een handelsmissie uit november 2014. De investering bedraagt ongeveer 10 miljoen yuan.

Xiamen Airlines begon gister 29 november 2015 met de allereerste intercontinentale vlucht op de route tussen Fuzhou en Sydney. De luchtvaartmaatschappij zal op 5 december ook starten met een rechtstreekse vlucht tussen Xiamen en Sydney.

Ontmoeting Abbott en Jinping

Che Shanglun,voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van Xiamen Airlines, zei dat China, dankzij de gesprekken tussen de Chinese president Xi Jinping en de Australische premier Tony Abbott, in november 2014 een alomvattend strategisch partnerschap met Australi* had getekend. De nieuwe lijndienst verbindt dynamisch en multicultureel Australi* met de cultureel en taalkundig diverse Fujian provincie. Beide landen hopen dat de handel verbetert en biedt in Fujian geboren chinezen, die in Australi* wonen, een gemakkelijke vlucht naar huis.

Netwerk opbouwen

In juli 2015 introduceerde Xiamen Airlines een rechtstreekse vlucht tussen Xiamen en Amsterdam, wat de eerste intercontinentale route van de luchtvaartmaatschappij markeerde. De nieuwe diensten naar Sydney worden uitgevoerd met Boeing 787-8 toestellen en versterken Xiamen Airlines met haar netwerk in Oceani*. De vliegtijd is ongeveer 9 uur.

Xiamen Airlines is van plan haar overzeese netwerk verder uit te breiden en haar vloot van Boeing 787-8 vliegtuigen zal de internationale routes bedienen. De maatschappij is van plan de Boeing 787-9 vliegtuigen aan de vloot toe te voegen. Een rechtstreekse dienst naar Melbourne, Vancouver en New York wordt gepland voor 2016 in een poging een netwerk op te bouwen voor een alomvattende dekking van de VS, Europa en Australi*.

Meer vakanties van Chinezen in Australi*

In het verlengde van de nieuwe vluchten op Sydney, lanceerde Xiamen Airlines met een investering van 10 miljoen yuan (ongeveer US$ 1,6 miljoen) een openbaar tour programma voor de ondersteuning van het toekennen van Australische visa aan Chinese jongeren, zodat zij kunnen genieten van een werkvakantie in Australi*, als onderdeel van een poging tot culturele uitwisseling tussen de twee landen.