Sportcentrum De Knotwilg winnaar 2015 in sportevenementenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151203 -- Sportcentrum De Knotwilg is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de sportevenementenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een van de meest aan de weg timmerende sportcentra van Nederland, met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Sportcentrum De Knotwilg staat bekend als toonaangevend. Zij weet door haar klant- en servicegerichte aanpak zeer hoog te scoren op klanttevredenheid.’

Sportcentrum De Knotwilg (officiële naam: Sport & Recreatie Steenbergen BV) is het grootste en meest gedifferentieerde sportcentrum van West-Brabant. Het biedt een breed scala aan sportieve en recreatieve bezigheden, zoals zwemmen, sauna, fitness, tennis, squash, schoonheidssalon en solarium en onderscheidt zich door een zeer uitgebreide dienstverlening. Daarbij valt vooral de hoge kwaliteit van de zwemlessen op, alsmede sommige unieke lesmethodes, zoals ‘zwem & zing’, waarbij in een 18-tal liedjes de te leren lesstof wordt verwoord en middels een uniek leerlingvolgsysteem ruim 50 3D-tekenfilms worden aangeboden van zwemslagonderdelen die men thuis kan oefenen. Tevens biedt het sportcentrum zwemlescursussen aan waarbij het kind het gehele ABC-traject in slechts 11 maanden voltooit, terwijl normalerwijs in Nederland dit zo’n 2,5 jaar in beslag neemt. Sportcentrum De Knotwilg (1993) is gevestigd in Steenbergen en beschikt over circa 25 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Sportcentrum De Knotwilg een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Sportcentrum De Knotwilg, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van haar gasten. Dit maakt haar tot de winnaar in haar branche.’

Klantgerichtheid en gastvrijheid

Wat opvalt is de klantgerichtheid en gastvrijheid van haar medewerkers, hetgeen een grote groep tevreden klanten tot gevolg heeft. Sportcentrum De Knotwilg onderscheidt zich verder door haar zeer brede range aan activiteiten. Van diverse fitnessactiviteiten (cardio, kracht, trilplaten enzovoort) en heel veel soorten zwemactiviteiten (zwemlessen, discozwemmen, therapiezwemmen, babyzwemmen, peuterzwemmen, aquasport, trimzwemmen, Meer Bewegen Voor Ouderen) tot indoortennis, squash, sauna en zonnebank. De jury prijst met name de zeer hoge kwaliteit van de zwemlessen, waar voortdurend aan gewerkt wordt. En ook op fitnessgebied worden nieuwe concepten ontwikkeld. ‘Een voorbeeld hiervan is het up-to-date persoonlijk trainingsprogramma op de chip van iedere ledenpas. Deze chip stuurt automatisch de apparatuur aan en houdt de trainingsintensiteit bij. Na beëindiging van hun fitnessbezoek, krijgen de leden de trainingsresultaten per e-mail thuisgestuurd. Ook dit is weer kenmerkend voor de innovatieve aanpak van Sportcentrum De Knotwilg’, aldus Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De onderneming valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die zij in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Sportcentrum De Knotwilg uitstekend te anticiperen op nieuwe trends en ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: http://www.deknotwilg.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.