Drie mannen aangehouden en ruim 20.000 hennepstekjes in beslag genomen


Drie mannen aangehouden en ruim 20.000 hennepstekjes in beslag genomen

Laatste update:
03-12-2015 | 09:43

Hoogerheide - Woensdagavond zijn bij een hennepkwekerij aan de Raadhuisstraat drie mannen aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip dat een hennepkwekerij leeg zou worden geruimd. De melder vertelde dat er twee auto's bij betrokken waren. Diverse politie-eenheden gingen richting de Raadhuisstraat. Agenten zagen rond 21.30 uur een van de auto's aan komen rijden. Deze auto
werd op de Antwerpsestraatweg gecontroleerd. Ze troffen spullen aan om een hennepkwekerij op te zetten en bijna honderd dozen met stekjes. De twee inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Bergen op Zoom en een 23-jarige man uit Huijbergen.

Politiecellencomplex

In de woning aan de Raadhuisstraat werd een 39-jarige man uit Breda aangehouden. Op de zolder van de woning werden drie kweekruimten aangetroffen, ze waren niet meer in gebruik. In de kelder werd nog een kwekerij gevonden met een hoop stekjes. In totaal werden ruim twintigduizend hennepstekjes
in beslag genomen. De drie mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze zijn ingesloten. Donderdag zullen ze verhoord worden.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

* Aanwezigheid van hennepgeur;
* Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
* Constant zoemend of ronkend geluid;
* Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.