Scooterrijders gaan onderuit met gestolen scooter


Scooterrijders gaan onderuit met gestolen scooter

Laatste update:
03-12-2015 | 10:06

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Goirle - Twee mannen die op een gestolen scooter reden zijn onderuit gegaan tijdens een achtervolging door agenten. Een van hen (19) is aangehouden.

Op woensdagavond 2 december om 23.15 uur kregen de surveillanten een oproep van de meldkamer. Twee mannen zouden in de Bergstraat verdacht bezig zijn. Ze waren beiden donker gekleed en de melder vertrouwde het tweetal niet. Ze reden op een scooter waar een goede omschrijving van werd gegeven.
De agenten reden in de richting van de melder en kwamen op de Winkler Prinsstraat in Tilburg de scooterrijders tegen. Ze reden achter het tweetal aan met optische signalen aan. In plaats van te stoppen ging het duo er met hoge snelheid vandoor. Op de Oerlestraat gingen de scooterrijders
onderuit. Een van hen bleef op de grond achter terwijl zijn handlanger er vandoor rende. Die is niet meer aangetroffen.

Inbrekerswerktuigen

Bij de scooter lagen ook inbrekerswerktuigen. De scooter was duidelijk gesaboteerd en gestolen. De Tilburgse man die op de gewond grond lag is verzorgt aan zijn verwondingen en aangehouden voor heling/diefstal. Hij is in het cellencomplex ingesloten. De politie is een onderzoek gestart.