Carbidschieten? Meld het aan de gemeente!


Carbidschieten? Meld het aan de gemeente!

03 december 2015
Carbidschieten is een eeuwenoude traditie op de laatste dag van het jaar. Carbidschieten mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Als u carbid wilt schieten, moet u hiervan een melding doen. Dit kan tot 25 december.

Heeft u de melding voor 20 december ingediend? Dan krijgt u een ontvangstbevestiging per post. Als u de melding later heeft gedaan, dan kunt u de ontvangstbevestiging afhalen bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Wij bellen u dan zodra de brief klaar ligt.

Aanmelden

U vindt de meldingsformulieren op gemeente.emmen.nl, op het gemeentehuis en bij de gemeentewinkels in Emmer-Compascuum, Klazienaveen en Schoonebeek. U kunt de ingevulde en ondertekende formulieren per post opsturen of afgeven bij het gemeentehuis of de gemeentewinkels. De plattegrond mag
daarbij niet ontbreken. De overige regels die gelden voor carbidschieten staan op het meldingsformulier en op gemeente.emmen.nl.

Andere activiteiten rond Oud & Nieuw

Organiseert u andere activiteiten rond Oud&Nieuw? Bijvoorbeeld een tent neerzetten die groter is dan 10m2? Dan moet u dit uiterlijk zondag 13 december aan ons melden.

Controle

De politie en de gemeente Emmen controleren op de naleving deze regels. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunnen we een proces-verbaal laten opmaken.