Onderhandelingsresultaat over harmonisatie naar RJC Handboek bereikt


Onderhandelingsresultaat over harmonisatie naar RJC Handboek bereikt

Geplaatst op 03 december 2015
[IMG]
Op 30 november jl. hebben De Unie en de collega bonden een onderhandelingsresultaat bereikt met het RJC over fase 3 van de harmonisatie tussen de oude Martinair (MP) cao en de vanaf 1 januari 2015 verplicht voor jullie geldende Metalektro (ME) cao.

Overstap

De overstap naar de ME cao bracht veel complexe veranderingen met zich mee. Daarnaast deed ook het RJC voorstellen voor wijzigingen. Vanwege de vele onderwerpen hebben we het harmonisatietraject daarom in 3 fases gesplitst. Dit onderhandelingsresultaat gaat over de 3^e en laatste fase.
Het resultaat van alle 3 de fases wordt vastgelegd het in Handboek Arbeidsvoorwaarden voor het RJC en zal gelden als aanvulling op de ME cao. Het gaat hierbij uiteraard vooral om oude afspraken uit de MP cao, die blijven bestaan.

Afspraken

Op een aantal punten hebben we afspraken uit de MP cao omgebogen, om in combinatie met de ME cao een afspraak te maken, die passen binnen de nieuwe situatie van de zelfstandige RJC BV. Niet alle afspraken zijn volledig gelijk gebleven. We hebben onderhandeld en daarbij is altijd sprake van
geven en nemen. Zo zijn ook diverse verslechteringsvoorstellen van het RJC gesneuveld.
In ieder geval is op geen enkele manier sprake van verslechteringen in de directe arbeidsvoorwaarden. Er zijn wel een aantal wijzigingen besproken, zoals een aanpassing in de afbouwregeling ploegendienst bij overstappen naar een andere functie en de overwerktoeslag tijdens opleiding. Hier
staan andere zaken tegenover en ook een nieuwe winstdelingsregeling, die op een realistischer winstmoment tot uitkering komt dan de oude.

Naar de mening van de cao-delegatie van De Unie is er echter sprake van goede compromissen, die we als totaalpakket positief aan de leden willen voorleggen.

Informatieve ledenbijeenkomsten

Net als bij fase 1 en 2 willen we ook het resultaat van deze fase aan de leden toelichten.
We nodigen de leden daarvoor uit op vrijdag 11 december a.s.; in de kantine van Gebouw 74.
Er zullen dan twee gezamenlijke informatieve ledenbijeenkomsten worden gehouden. Een van 13.30 tot 14.30 uur en de tweede van 15.30 tot 16.30. Uiteraard zijn ook niet leden van harte welkom.

De mening van de leden

De leden krijgen apart bericht thuis om hun mening te geven.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Joop Hofland

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws