Nieuwsbericht Geen enkele vraag is gek, we komen gewoon...


Gepubliceerd op: 03 december 2015

"U belt en wij komen" Dat is kortweg de boodschap die de wijkverpleegkundigen in de gemeente De Marne graag willen uitdragen. Het kan zijn dat u ergens mee zit en daar graag even met iemand over wilt praten, zonder dat er direct allerlei deskundigen of hulpverleners op u afkomen. Of u maakt
zich zorgen over uw oudere buurvrouw, die steeds meer beperkingen heeft en vraagt u zich af welke ondersteuning mogelijk is. In dat soort gevallen kunt u contact opnemen met een van wijkverpleegkundigen die sinds de veranderingen in de zorg in De Marne werkzaam zijn.

Twee 'soorten'

Eigenlijk heb je nu twee 'soorten' wijkverpleegkundigen: allereerst de verpleegkundigen die thuis zorg verlenen aan mensen met gezondheidsproblemen.

Daarnaast heb je de wijkverpleegkundigen die je kunt inschakelen bij het ontdekken en oplossen van problemen thuis of bij iemand in de buurt. Het draait allemaal om het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen in de wijk. Dus hebt u vragen over gezondheid, leefstijl en/of welzijn, dan
kunt u deze wijkverpleegkundigen inschakelen. Een indicatie is niet nodig. Deze vorm van ondersteuning valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Net als de huisartsenzorg valt het niet onder het eigen risico en het is dus gratis.

Maar geen vraag is de wijkverpleegkundigen te gek, ze proberen altijd samen tot een passende oplossing te komen.

U kunt de wijkverpleegkundigen bereiken door ze te bellen of te mailen.

* Maaike Kompagne T: 06-13113561 Mail: mkompagne@tsn-thuiszorg.nl
* Lisanne Leber T: 06-31002807 Mail: lleber@tsn-thuiszorg.nl
* Janique Bamberg T: 0614102037 Mail: j.bamberg@zonnehuisgroepnoord.nl
* Miriam Rutgers-Korhorn T: 06-11523816 Mail: m.rutgers@zonnehuisgroepnoord.nl