Gemeente contracteert


Gemeente contracteert /

03 december 2015 - Vanaf 1 januari 2016 verandert de gemeente de manier waarop kosten van budgetbeheer worden vergoed. Via een aanbesteding heeft de gemeente daarom drie budgetbeheerders gecontracteerd.

Bonnetjes ordenen

De budgetbeheerders zijn Schwarz sociaal budgetbeheer, Stichting budgethulp en Westerbeek. Een budgetbeheerder ondersteunt iemand bij het op orde krijgen van zijn of haar financiele administratie.

Vergoeding

Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de gemeente de kosten van budgetbeheer. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding mag het inkomen van de aanvrager niet hoger zijn dan 110 procent van de bijstandsnorm. Daarnaast dient de noodzaak voor het budgetbeheer aangetoond te zijn.

Drie aanbieders

Inwoners van de gemeente Delft die in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente, waren voorheen vrij in hun keuze van een budgetbeheerder. Per 1 januari 2016 kunnen deze inwoners alleen kiezen tussen de drie gecontracteerde aanbieders.

Samenwerking

Het is belangrijk dat budgetbeheer op de juiste wijze en secuur gebeurt. De gemeente en de gecontracteerde partners werken samen voor betrouwbaar en kwalitatief goed budgetbeheer.

Niet gecontracteerd?

Inwoners die voor 1 januari 2016 al budgetbeheer ontvangen, mogen hun traject afmaken bij hun huidige budgetbeheerder. De niet-gecontracteerde budgetbeheerders krijgen geen instroom meer van klanten vanuit de gemeente Delft vanaf 1 januari 2016.

Meer informatie

Meer informatie en veel gestelde vragen over budgetbeheer vindt u per 1 januari 2016 op deze site, met zoekterm budgetbeheer. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan 14015.