Aangehouden auto-inbrekers ook verdacht van straatroven


Aangehouden auto-inbrekers ook verdacht van straatroven

Laatste update:
03-12-2015 | 14:34

Rotterdam - Twee jongens van 16 jaar uit Rotterdam en Sassenheim zijn op 17 november op de Langegeer aangehouden, nadat ze die dag op de Dreef de ruit van een auto zouden hebben vernield.

Terwijl agenten op de Langegeer met de jongens in gesprek waren en hen aanhielden, meldde zich een getuige die eerder die dag twee jongens op de Weimansweg had gezien. Ook daar was de ruit van een auto ingeslagen door jongens met hetzelfde signalement als de twee verdachten.

Straatroven
Beide jongens werden ingesloten. Uit nader onderzoek bleek dat de jongen uit Sassenheim ook in verband kon worden gebracht met vier straatroven. De medeverdachte kon ook aan minimaal een van deze straatroven gekoppeld worden. Ook kwam uit het onderzoek de naam van een derde 16-jarige jongen
naar voren die ook bij minimaal een van de vier straatroven betrokken zou zijn. Deze Rotterdammer werd op 21 november aangehouden.

Emotionele klappen
De straatroven vonden plaats op 10 oktober, 31 oktober, 1 november en 7 november, waarbij meerdere locaties in Rotterdam in totaal vier mensen werden beroofd. De daders trokken bij van een man van 76 jaar en drie vrouwen van 76, 78 en 83 jaar de ketting van hun hals. Een van hen achtervolgde
de daders nog, maar werd door een van de daders geduwd en liep flinke kneuzingen op. Alle slachtoffers leden niet alleen financiele schade, maar liepen vooral ook emotionele klappen op.
De twee 16-jarige Rotterdammers zijn na verhoor heengezonden. De 16-jarige Sassenheimer zit nog vast.