Flinke files door politiecontroles


3 december 2015, 16:52

Automobilisten komen donderdagmiddag op verschillende plaatsen in de file door politiecontroles. Dat is het geval op de A1 bij Voorst en op de A13 bij Delft.

Op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam staat er een busje met apparatuur bij tankstation Ruyven. Dit zorgt voor een file van 10 kilometer. De file begint al bij knooppunt Prins Clausplein en loopt helemaal door tot de flitsagent bij Ruyven. De vertraging in de file is ongeveer een kwartier.

A1 bij Voorst

Automobilisten op de A1 bij Voorst moeten ook geduld uitoefenen. Richting Deventer staat een flitser opgesteld tussen Voorst en Wilp. Bij het zien van de controle trappen automobilisten op de rem, waardoor 8 kilometer file is ontstaan. De VID is niet blij met files door politiecontroles. De
VID vindt dat controles zodanig moeten worden opgesteld dat de kans op hinder nihil is. Bij hinder ontstaat er een onveilige situatie op de weg, en schiet de controle zijn doel voorbij. In juni stelden we dit al aan de kaak, maar het probleem is nog altijd niet opgelost.

Update 16:54 uur

De politieagent langs de A13 heeft inmiddels een ander plekje opgezocht, bij hectometerpaal 14.5. Het verkeersbeeld op de A13 is gelijk veranderd: de file stroomt beter door.

Foto: (c) VID