Uitspraak Raad van State: bestemmingsplan 't Zonneke onherroepelijk


De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 2 december jl. de beroepen die tegen het bestemmingsplan Eindsestraat 45 (zorgaccommodatie 't Zonneke) zijn ingediend, ongegrond verklaard. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan definitief.

De zorgaccommodatie was maar deels in bedrijf. Met de uitspraak van de Raad van State mag 't Zonneke uitvoeren wat het bestemmingsplan mogelijk maakt: dagbesteding voor maximaal 50 clienten en logeerverblijf in de weekenden en tijdens vakantieperiodes voor maximaal 20 clienten. De clienten
bestaan voornamelijk uit kinderen met autisme of een aanverwante stoornis en uit volwassenen met een ondersteuningsvraag op het gebied van autisme en/of niet aangeboren hersenletsel.

Bezwaren verworpen

De beroepsgronden die waren aangedragen, lagen voornamelijk op het gebied van geluidsoverlast, verkeersonveiligheid en strijdigheid met provinciale en gemeentelijke regelgeving. De Raad van State heeft geconstateerd dat alle noodzakelijke onderzoeken zijn uitgevoerd. De onderzoeken hebben
uitgewezen dat zonder meer aan de geluids- en milieunormen wordt voldaan, al dan niet door het treffen van maatregelen. Ook heeft de Raad van State de bezwaren tegen het gebruik van de Kwartelweg als toegang tot de zorgboerderij en tegen de ligging van `t Zonneke verworpen.

Duidelijkheid

Wethouder Bea van Beers (Ruimtelijke Ontwikkeling) is blij dat nu, na acht jaar onzekerheid, duidelijkheid is gekomen in het dossier. "Met de uitspraak kan 't Zonneke verder met de plannen voor dagopvang en een logeergebouw voor tijdelijk verblijf van clienten."